BetűméretKüldd továbbNyomtatásFőoldal | Nők & Szex | Miért tetteti a nő az orgazmust? - Női szemmel

Miért tetteti a nő az orgazmust? - Női szemmel

Miért tetteti a nő az orgazmust? - Női szemmel

Szerző: Fleischer Stella | 2011.09.14
Forrás: manus.hu

Nem kell szexkirálynak lenni, hogy minden nő megtapasztalja az érzést, s ebben az esetben tettetni sem kell a dolgot. (18+)

Még mindig kényes témának tűnhet, és még mindig olvasni úton-útfélen, hogy a nők mintegy 60%-a (más cikkek szerint ez 40%) élete során egyszer sem éli át az orgazmust. Pedig nem kell „szexkirálynak” lenni, hogy minden nő megtapasztalja az érzést, s ebben az esetben tettetni sem kell a „dolgot”.

A lényeg, hogy a csajoknál kétféle orgazmus létezik, az egyik, és gyakoribb a csikló direkt izgatásával érhető el, a másik – sokszor G-pontként emlegetett, de pontosabb megfogalmazással – intravaginális orgazmus. (Arról megoszlanak az orvosi vélemények, hogy az a bizonyos G-pont létezik-e vagy sem.) Ez utóbbit – intravaginális orgazmust – valóban kevés, vagy csak jóval kevesebb nő tapasztalja meg intim együttlétei során.

Ha egy férfi megtanulja, hogy párját hogyan juttassa el az előbb említett, csiklót direkt módon izgató, egyszerűen produkálható orgazmushoz, a kellemetlen helyzet nagyon könnyen elkerülhető.

A csajok szexuális ingergörbéje lassabban emelkedik, mint a pasiké, azaz, szükséges az előjáték és ráhangolódás, és az a bizonyos „görbe” tovább van a „csúcson”, valamint lassabban is ereszkedik vissza. Ahogy az udvarlás során is előfordul, hogy az egyik fél a 6-os km kőnél tart, a másik még csak a 2-nál van, úgy van ez a szex esetében is. Be kell várni egymást, kb. egy szintre kell érkezni.

Kínos őszinteség – Inkább örülj, ha elmondja…

Beismerni egy nőnek, hogy nem volt jó a szex a pasival, vagy nem volt orgazmusa, egyszerűen kellemetlen. Ha ez első alkalommal, azaz, az első együttlétnél történik, a nőben felmerül a kérdés, hogy a pasi bír-e elég tapasztalattal a szex terén, vagy csak nagyon „beparázott”, izgul, szerelmes stb., ezért jön a „kegyes hazugság”, mondván, ha nagyon pocsék volt az együttlét és úgysem kívánjuk folytatni a férfival, nincs tétje, hogy megmondjuk az igazat. Ha meg folytatnánk a kapcsolatot, mert amúgy tetszik a fickó, és nem akarjuk elveszíteni vagy letörni a lelkesedését, s gyanítjuk, hogy a háttérben nem a tapasztalatlanság, hanem valami más, akkor és ott lévő egyszeri, aktuális gátlás áll, a következő próbálkozást megvárjuk, hátha akkor összejön?! És sokszor egyébként ez így is van...

Hasonlatos a probléma kezelése, azaz a tettetés vagy hazugság, ha egyszerűen már meg akarunk szabadulni a másiktól... mert összességében nem jó az együttlét, mi is feszélyezve vagyunk, elfáradtunk stb. A férfi gyorsabban el tud érni a kielégülésig mint a nő, így a tettetés lehet egy praktika vagy csel a mielőbbi „szabadulásra”.

A csajok amúgy gyakrabban mondják, hogy volt orgazmusuk az együttlét során, mintsem tettetnék azt. Vannak pasik, akik meg sem kérdezik, milyen volt az együttlét, ők elvégezték a maguk dolgát, a többi nem számít. Vannak olyanok, akik megkérdezik, hogy „volt-e orgazmusod” és „hány”?! S van a harmadik „kategória”, aki nem kérdezi meg, mert veszi a jeleket, hogy van-e vagy nincs.

Bizony, sajnos vannak csajok, ez inkább azokra jellemző, akik tartósan nem ismerik be, hogy nincs orgazmusuk vagy esetlegesen tettetik azt, akiknek jobb a rossz szex, ahogy a rossz párkapcsolat, mint a semmi.

A háttérben mindig alapvetően két ok van: az egyik, mert nem akarja a nő megbántani és elveszíteni a férfit, a másik, mert elhatározta, hogy semmiképp nem akarja folytatni vele a kapcsolatot, tehát nincs jelentősége, hogy őszinte legyen, ill. ebben az esetben is fennáll, hogy nem akarja megbántani a pasit.

Lehet, hogy tényleg csak rossz napja volt

Nagyon fontos, amiről a nők nem szoktak beszélni, ha pl. valaki depressziós, és antidepresszáns kezelés alatt áll, a gyógyszereknek lehet hatása a szexuális életre, ami épp az orgazmus bekövetkeztét befolyásolja. Ilyen esetben sokkal célravezetőbb a problémáról őszintén beszélni, és az orvossal egyeztetve gyógyszert váltani, mint bármilyen tettetésbe vagy hazugságba belemenni. Gyógyszer cseréjével a kellemetlen mellékhatás elmúlik.

Ne hagyjuk figyelmen kívül, ha a nő még nem ismeri, még nem találkozott az orgazmus gyakorlati fogalmával és élményével, akkor gyakorlatilag nem is tudja, hogy mit kell várnia. Az első dolog az lenne, hogy mindkét nem jól ismerje saját testét és anatómiáját, és hazudozás – még, ha kegyes is – helyett inkább segítenének egymásnak, pl. azzal, hogy lehet finoman vezetni a pasi kezét a megfelelő ponthoz, vagy szólni, ha azt eltalálta. Úgy helyezkedni és olyan pózokat választani, melyek kezdetben „kényelmesebbek”. Egyrészről, jobban el tudunk lazulni, kikapcsolni a külvilágot, kevésbé leszünk szégyenlősek, másrészről, ha ezen már túljutottunk, bizonyos pózok jobban, ill. jobb szögből segítik a hímvessző behatolását, ami az intravaginális orgazmus eléréséhez segít hozzá, vagy a plusz kézimunkát teszi lehetővé bármelyik fél részéről.

Azokat a „rossz beidegződéseket”, hogy otthon a partnerrel azt kell produkálni az ágyban, amit a pornófilmekben tesznek a szereplők, teljesen el kell felejteni – annak semmi köze nincs a szerelemhez vagy egészséges szexualitáshoz.


Előbb kérdezz, és ne kombinálj!

Az őszinteség a célravezetőbb. Tanítani egymást és szólni, ha valami nem jó, de tudjuk, hogy lehet az számunkra komfortosabb, ahogy a pasik is szólnak, ha pózt akarnak váltani, vagy „durvábban” nyúlunk hozzá a fél szemű kobrához.

A pasinak is érdemes figyelni a jelekre, mert az „orgazmus tettetése” és maga az „orgazmus” azért két külön dolog. A női orgazmus némi hanggal jár, a csajok sokszor nyöszörögnek, nyögnek stb., és jóval hosszabb ideig tart, mint a férfiak kielégülése. Ha elmaradnak a hangeffektek, vagy túl rövid ideig tart a (tettetett) orgazmus, mondjuk 5-6 másodpercig, nem árt figyelni, mert akkor valószínűleg nem sikerült eljutni a csúcsra.

Ha túl korán hallatja hölgy párunk ezen kísérőhangokat, szintén érdemes gyanakodni, pláne, ha nem volt hosszú az előjáték sem, hisz említettük fentebb, a csajok görbéje lassabb ütemű.
Kevesen tudják, de amikor a női orgazmus megtörténik, egy erőteljesebb nedvesedés, folyás történhet – hasonlóan a férfiak magömléséhez.

Kis odafigyeléssel és egymás segítésével elkerülhető minden hazugság és tettetés, ahogy azért azt sem hallgathatjuk el, ha a férfi igazán szereti a párját, szerelmes belé, addig fog dolgozni az ügyön, hogy az a kedvesének mindenképpen jó legyen!

 

Na mit szólsz hozzá? (Eddig 0 komment érkezett)

Hirdetés

Facebook

.

Partner oldalak

Hirdetés

Oldaltérkép